Vleugel uit de Ontmoeting Vleugel uit de Ontmoeting
De vleugel uit kerkgebouw De Ontmoeting krijgt een nieuwe bestemming! Vlak voordat de kerkzaal deze zomer leeg gemaakt moest worden, is er een prachtige nieuwe toekomst gevonden voor het instrument. Het is verhuisd naar de hal van het Vlietlandziekenhuis in Schiedam.
De locatie Franciscus Gasthuis in Rotterdam had al een vleugel in de hal van het ziekenhuis staan. Wie wil en enigszins goed kan spelen, mag er muziek op maken. Net als in treinstations staan mensen daarbij stil, blijven luisteren en beleven in de hectiek van het ziekenhuis even een moment van plezier en schoonheid. Muziek is heilzaam, het werkt zelfs pijnstillend, is laatst wetenschappelijk bewezen. Je ziet dat mensen er een glimlach van op hun gezicht krijgen.
         De locatie Franciscus Vlietland in Schiedam had nog geen piano in de hal. Daar lag dus een mooie kans voor de vleugel uit De Ontmoeting. De Protestantse gemeente Voorschoten heeft de vleugel om niet afgestaan, mits de nieuwe eigenaar de verhuizing en restauratie zou bekostigen. Hiervoor is een schenking gedaan door de gezamenlijke Medische Staf van beide ziekenhuizen. Jan Berghuis, gemeentelid, heeft de vleugel prachtig gerestaureerd en gelakt. Stralend staat hij nu in de hal.
         Dat vraagt om een openingsconcertje. Herman Lodder die het instrument zoveel jaren in de eredienst bespeeld heeft, zal het eerste deel van het concertje verzorgen. Eén van de medisch specialisten zal daarna de vleugel muzikaal ‘overnemen’.
Gemeenteleden uit Voorschoten zijn van harte welkom om de nieuwe toekomst van de vleugel te zien en horen.
Maandag 23 september, om 16.00 uur, in de hal van het Vlietlandziekenhuis, Vlietlandplein 2, Schiedam.

Annemieke Kelder, gemeentelid en geestelijk verzorger Franciscus Gasthuis & Vlietland.
 
terug