Stoelkeuze Stoelkeuze
Stoelen voor de nieuwe kerkzaal
Er is al veel vooronderzoek geweest over de stoelen. We hebben ook dankbaar gebruik gemaakt van de vele tips die we ontvingen. Een paar weken geleden hebben ds. Bert Boter en ik een avond lang stoelen getest bij een firma voor kerkinrichting en daaruit een keuze gemaakt voor een ‘zichtzending/proefopstelling’.
We kwamen (terwijl we toch heel verschillend zijn) qua zitcomfort op een zelfde top drie uit. De overige eisen waar de stoelen aan moeten voldoen lagen al vast. Ze moeten: licht zijn in gewicht, makkelijk stapelbaar, op een kleine oppervlakte op te bergen, de mogelijkheid hebben van een bijbelvakje, met beklede zitting (vanwege de akoestiek) en eenvoudig koppelbaar zijn volgens de toekomstige normen. (De brandweer staat absoluut niet toe dat stoelen boven de 100 stuks los staan.)
De komende zondagen ziet u voorin de kerk deze drie (verschillende) stoelen staan om uit te proberen. Tijdens de kerkdienst is dat maar voor een paar mensen mogelijk, maar u kunt na de dienst de stoelen kritisch onderzoeken. We nemen uw bevindingen mee in de keuze voor een stoel.  U kunt ons hierover aanspreken of een mail sturen.
Let wel: de stoelen worden in deze kleur uitgeleend, maar daarover hebben we nog geen keuze gemaakt. Daarbij is nog heel veel mogelijk. In deze fase gaat het er om te onderzoeken welke stoel het beste zit.

Namens de Commissie Kerkzaal

Babs van der Schoot    
terug