Dopen Dopen
Op 9 juni is er de mogelijkheid je kindje of jezelf te laten dopen in de feestelijke Pinksterdienst. Het projektkoor olv Maria Rosenmöller zingt gedeeltes uit de swingende 'Latin jazz mass' van Martin Völlinger. Heb je interesse of wil je meer weten over dopen? Neem dan contact op met ds. Anki Peper (mail en tel. 071 - 8873350)
 
 
Exploitatierekening 2018 Protestantse Gemeente Voorschoten Exploitatierekening 2018 Protestantse Gemeente Voorschoten
U vindt hier een verkort overzicht van de exploitatierekening 2018 van de Protestantse Gemeente te Voorschoten.
 
Exploitatierekening 2018 Diaconie Voorschoten Exploitatierekening 2018 Diaconie Voorschoten
U vindt hier een verkort overzicht van de exploitatierekening 2018 van de Diaconie Voorschoten.
 
 
Verkooplijst artikelen PGV Verkooplijst artikelen PGV
De Protestantse Gemeente te Voorschoten heeft een groet stap gezet naar de vernieuwing van het kerkelijk onderkomen. De Dorpskerk wordt aangepast en er komt daarnaast een groter vergadergebouw in plaats van de Hoeksteen. Na een lange voorbereiding zijn de werkzaamheden nu echt begonnen.
Kerkgebouw de Ontmoeting is al verkocht en het Kruispunt (met de Werf) staat te koop. U vindt hier een lijst met artikelen die door de verbouwing en de samenvoeging van de drie kerken overbodig zijn geworden en waarop via dit 

contactformulier

een bod op kan worden uitgebracht. Definitieve verkoop van deze en héél veel andere spullen zal plaats vinden op een grote verkoping (bazaar/veiling) op zaterdag 25 mei in de Ontmoeting (Jan Evertsenstraat, zelfde ingang als het Gezondheidscentrum). Op aanvraag zijn de spullen daar ook te bezichtigen.
 
Franse muziek tijdens INLOOPCONCERT in Het Kruispunt Franse muziek tijdens INLOOPCONCERT in Het Kruispunt
Op zondagmiddag 19 mei wordt van 16.00 tot 17.00 uur het vijfde inloopconcert van het seizoen 2018/2019 in Het Kruispunt te Voorschoten gehouden. Het wordt een geheel Frans romantisch programma, waarin Franse chansons en liederen worden afgewisseld met Franse fluitmuziek. Uitvoerenden zijn Saskia Heijmans (sopraan), Emile de Jong (fluit) en Herman Lodder (piano).
Naast chansons die bekend zijn geworden door o.a. Edith Piaf en Jacques Brel staan er ook chansons op het programma van bijvoorbeeld Henry Himmel en Léo Poll, componisten die aan het begin van de vorige eeuw grote bekendheid genoten in Parijs door hun salonmuziek en filmmuziek. Vanzelfsprekend zullen liederen van componisten als Gabriël Fauré en Francis Poulenc niet ontbreken in een Frans romantisch programma. De vocale stukken worden afgewisseld met bekende en onbekende stukken voor fluit en piano van o.a. Claude Debussy, Jules Massenet, Gabriël Fauré en Camille Saint-Saëns.
Herman Lodder
 
INLEVERDATUM KERKKLOK MAAND JUNI INLEVERDATUM KERKKLOK MAAND JUNI
De Kerkklok voor de maand juni zal één dag eerder gedrukt worden en verschijnen in verband met hemelvaartsdag op donderdag 30 mei. Daarmee is de inleverdatum voor de kopij niet op woensdag 22 mei, maar op dinsdag 21 mei. 
Met dank namens de redactie van de Kerkklok 
 
Orde van dienst Orde van dienst
U vindt hier de orde van dienst van:
Liturgie 19 mei
Liturgie 12 mei 
Liturgie 5 mei, bevrijdingsdag
Liturgie, 28 april Beloken Pasen
Liturgie Paasmorgen, 21 april  2019 
Liturgieboekje Stille Week
14 april 2019, Palmpasen  (gesprek met de kinderen: schilderij)
7 april 2019 (gesprek met de kinderen: schilderij)
31 maart 2019 (gesprek met de kinderen: schilderij)
24 maart 2019 (gesprek met de kinderen: schilderij)
17 maart 2019 (gesprek met de kinderen: schilderij)
10 maart 2019 (gesprek met de kinderen: schilderij)
3 maart 2019
24 februari 2019 (Poëzie bij de dienst)
17 februari 2019
10 februari 2019
3 februari 2019
20 januari 2019
13 januari 2019
6 januari 2019 nieuwjaarsdienst
 
Beluister de kerkdienst Beluister de kerkdienst
U kunt hier de kerkdienst(en) in het Kruispunt en de Dorpskerk beluisteren via de Kerkomroep.
 
Stand van zaken DNDK maart 2019 Stand van zaken DNDK maart 2019
U vindt hier de presentatie van de stand van zaken 'De Nieuwe Dorpskerk (DNDK)' zoals gepresenteerd in het Kruispunt op zondag 24 maart 2019.
 
Wensen voor begrafenis of crematie Wensen voor begrafenis of crematie
Zoals u in de laatste Kerkklok hebt kunnen lezen is afgelopen maandag het Pastoraal Beraad bijeen geweest. Tijdens de vergadering is besloten het al hier en daar in gebruik genomen boekje ‘Voor later. Wensen voor begrafenis of crematie’ vrij te geven voor algemeen gebruik in onze gemeente.
Een paar stapels boekjes zijn neergelegd in de Werf en de Dorpskerk, tevens is het boekje hier te bekijken en te downloaden. Meer informatie vindt u in het boekje zelf. En wanneer u hier een keer met iemand over wilt praten: de namen en telefoonnummers van de predikanten en ouderlingen staan op de achterkant van het boekje.
 
Gemeenteweekend 2019 20-22 september Gemeenteweekend 2019 20-22 september
lees meer ยป
 
Abonnement digitale weekbrief Abonnement digitale weekbrief
U kunt zich hier abonneren op de digitale weekbrief.