In Beeld 7 oktober In Beeld 7 oktober

Marilyn, 2011. Een paar reusachtige naaldhakken samengesteld uit roestvrijstalen pannen.Uit dagblad Trouw van 30 juli j.l.:
Met ruim dertig installaties en sculpturen, die vaak geluid maken of licht geven, is dit het eerste grote overzicht van Joana Vasconcelos in Nederland(in de Kunsthal Rotterdam) . Haar werk was onder meer te zien op de Biënnale van Venetië en in het Guggenheim Museum in Bilbao, maar in Nederland is ze nog niet echt bekend. Dat zou door deze tentoonstelling zomaar kunnen veranderen. Haar kleurrijke werken zijn toegankelijk, vrolijk en foto­geniek. Maar achter de lichtvoetigheid gaan maatschappelijke en politieke thema’s schuil.
Welkom bij IN BEELD op maandag 7 oktober om 20.00 uur in de Werf!
 
 
Verbouwing Dorpskerk. Verbouwing Dorpskerk.

Op onze nieuwe site vindt u foto's gemaakt van de verbouwing van de Dorpskerk vanaf het begin in mei 2019, inclusief toelichtende teksten.
Met zeer veel dank aan Karel de Vries en Willem van Delft voor deze prachtige reportage.
Met enige regelmaat worden er nieuwe foto's toegevoegd, dus neem zo nu en dan een kijkje.
 
LunchGesprek: 'Doe jij aan herfst?' LunchGesprek: 'Doe jij aan herfst?'
U vindt hier meer informatie over het luchgesprek: 'Doe jij aan herfst?'
 
Spiritueel Café 6 oktober Spiritueel Café 6 oktober


 
Gastspreker is Hans Opschoor, emeritus hoogleraar milieuwetenschappen en milieueconomie aan de Vrije Universiteit.


Spiritueel cafe Voorschoten
Zondag 6 okt “Het Kruispunt” (Schoolstr 2 Voorschoten) aanvang 15:30 uur. Zaal open vanaf 15 uur.

Mens en Aarde: een overbelaste biosfeer

Klimaatverandering en stikstofproblemen zetten remmen op menselijke activiteit: productie en consumptie. Niet langer alleen nationaal, maar nu zelfs internationaal. Bossen in Brazilië branden af en daar maken regeringen in Europa zich grote zorgen over.  Die druk op het milieu verder laten oplopen is eigenlijk geen optie, dat snappen we wel. Maar die druk verminderen betekent ook het afzien van verdere groei in ingesleten consumptiepatronen en het drastisch ingrijpen in energiesystemen. Langzaam maar zeker dringt dat besef door, maar ook het verzet ertegen.

Op zondag 6 oktober wordt in het Spiritueel Café gediscussieerd over vragen als: hoe ernstig is die belasting van de biosfeer nou eigenlijk? Hoe valt dat te duiden in termen van ons mens- en wereldbeeld? Moeten we af van ons zelfbeeld van meesters over de natuur en onszelf zien als – soms een beetje onbeheerste - partners van de overige biosfeer? Wat kan er door welke instanties en groeperingen aan die milieubelasting worden gedaan?  Hoe kunnen wij in ons leven van alledag gestalte geven aan een streven de eigen ‘ecologische voetafdruk’ te verminderen?

Gastspreker in Hans Opschoor, emeritus hoogleraar milieuwetenschappen en milieueconomie aan de Vrije Universiteit, oud-rector van het International Institute of Social Studies in Den Haag, oud-voorzitter van de Raad voor het Milieu en Natuur Onderzoek, betrokken bij het Intergovernmental Panel on Climate Change, en oud-adviseur inzake duurzame ontwikkeling in VN-verband.
lees meer »
 
Voortgang vastgoed juni 2019 Voortgang vastgoed juni 2019
Stand van zaken verkoop vastgoed, voortgang verbouw Dorpskerk, sloop Hoeksteen en nieuwbouw bijgebouw
 
lees meer »
 
Scribaat. Scribaat.
Onze scriba Ralph Dykstra is wegens gezondheidsklachten en oogproblemen op dit moment niet in staat om zijn taak als scriba te vervullen. Arjan Vos is bereid om het scribaat tijdelijk over te nemen. Hij is bereikbaar op het e-mailadres en telefonisch 0653378514
 
 
Opening De nieuwe Dorpskerk in 2020: Wie denkt mee? Opening De nieuwe Dorpskerk in 2020: Wie denkt mee?
Om de overgang van Kruispunt naar Dorpskerk te markeren en de nieuwe Dorpskerk feestelijk en zichtbaar te openen, willen we rond Pasen 2020 een programma van activiteiten / festiviteiten organiseren. We noemen het -voorlopig- Intocht in de Dorpskerk. Er zijn in de afgelopen kerkenraad al een aantal -tamme en wilde- ideeën geopperd, maar misschien heeft u of heb jij ook nog goede suggesties. We nodigen u/jou graag uit om mee te denken. Geef je op bij Caroline Heijer, e-mailadres.
 
Orde van dienst Orde van dienst
U vindt hier de orde van dienst van:
Liturgie 20 oktober, HA m.m.v. de cantorij
Liturgie 13 oktober, Werelddiaconaat 
Liturgie 6 oktober, Israëlzondag
Liturgie 29 september, vredesweek
Liturgie 22 september
Liturgie 15 september , startzondag 
Liturgie 8 september
Liturgie 1 september
Liturgie 25 augustus
Liturgie 18 augustus
Liturgie 11 augustus
Liturgie 4 augustus
Liturgie 28 juli
Liturgie 21 juli
Liturgie 14 juli
Zondag 7 juli, parkdienst in het Burgemeester Berkhoutpark. Helaas valt deze dienst niet te beluisteren via de Kerkomroep en er is ook geen orde van dienst.
Liturgie 30 juni
Liturgie 23 juni, overstapviering 
Liturgie 16 juni, Trinitatis, H.A.
Liturgie 9 juni, Pinksteren 
Liturgie 2 juni, wezenzondag, 6e zondag na Pasen
 
Beluister de kerkdienst Beluister de kerkdienst
U kunt hier de kerkdienst(en) in het Kruispunt en de Dorpskerk beluisteren via de Kerkomroep.
 
Abonnement digitale weekbrief Abonnement digitale weekbrief
U kunt zich hier abonneren op de digitale weekbrief.